Spirituele betekenissen van edelstenen en mineralen

Reinigen & Opladen

Alle edelstenen en mineralen kunnen energetisch ontladen worden, door ze op één van deze stenen te leggen: Hematiet, zwarte Toermalijn en Toermalijn kwarts, Opaal en alle Obsidiaan soorten. Laat ze daar minimaal 3 uren op liggen. Zo worden ze veilig gereinigd. Ze kunnen ook gereinigd worden onder koud stromend water, maar dat zal ook net zolang moeten gebeuren. Dit is natuurlijk verspilling van water, en bij sieraden niet aan te raden! Bij edelsteentherapie hangers, zet men ze 's nachts in een klein glaasje water om te ontladen.

Sieraden (bijv. de Mala armbanden/powerbeads) kunnen goed gereinigd worden, door ze 's nachts op seleniet te leggen.

Seleniet mag niet met water worden gereinigd! Seleniet (engelensteen) is namelijk een zachte kalkachtige steen, die oplost in water. Ze kan het beste gereinigd worden, door de steen in de rook van witte salie te houden.

Eenmaal ontladen, moeten de stenen weer worden opgeladen. Bergkristal is dé steen om andere edelstenen en mineralen weer op te laden! Het opladen duurt minimaal 4 uren. 

Gouden Driehoek Amethist, bergkristal en rozenkwarts vormen samen de gouden driehoek, opdat ze samen een krachtige positieve energie geven. Leg de stenen te zamen bijv. op de vensterbank, hun energie straalt tot ± 3 à 4 meter rondom. Zo blijven negatieve energieën op afstand.

Aardbeienkwarts bevordert liefde, humor en vreugde, genieten van kleine dingen. Het helpt positieve affirmaties bekrachtigen en heeft een positieve uitwerking op het hart.

Abalone/Paarlemoer heeft een beschermende werking tegen negatieve krachten en zorgt voor een evenwichtige omgang met jezelf en anderen. Paarlemoer brengt diepe innerlijke rust , verzacht verdriet en verlicht angst.Het werkt inspirerend en is goed voor de intuïtie, zorgt voor de psychologische ontwikkeling en brengt nieuwe inzichten.

Actinoliet stimuleert emotionele, spirituele en fysieke groeiprocessen. Het helpt je je eigen pad te volgen en een nieuwe richting in te slaan, indien nodig. Het geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en mogelijkheden en helpt je het goede moment afwachten om van koers te veranderen. En ondersteunt je om de doestellingen te bereiken. 

Agaat bevordert innerlijke rust en een kalme houding. Stimuleert geestelijke en spirituele groei door aanzetten tot zelfreflectie en objectiever te kijken naar alles. Beschermt de aura en geeft een veilig gevoel, daardoor een goede steen tijdens de zwangerschap (witte Agaat). Er zijn verschillende soorten Agaat, die elk nog hun eigen specifieke krachten hebben. 

Amethist  geeft spirituele rust en brengt balans in alles. Het heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over (verslavend) gedrag dat schadelijk voor je kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je dan om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. 

Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts vormt het de Gouden Driehoek, deze creëert een harmonische sfeer.  

Aventerijn groen: brengt het hartchakra in balans en stimuleert spirituele groei en dankbaarheid voor wat je hebt. geel:  heeft een positieve werking op de darmen, de geslachtsorganen en seksualiteit.

Aqua Aura is een beschermende en geneeskrachtige steen met een sterke werking op de aura. De steen reinigt de aura en vermindert gaten in het energieveld (veroorzaakt door bijv. traumatische ervaring, psychische stoornis, verslaving). Aqua aura beschermt tegen negatieve energie en spirituele of psychische aanvallen. De steen bevordert zelfverwezenlijking door je innerlijke potentieel te versterken en belemmeringen te verminderen. Het activeer de keel chakra en versterkt het communiceren, het uiten van gevoelens en zelfexpressie. Aqua aura versterkt het immuunsysteem en de genezende eigenschappen van andere stenen.​

Barnsteen zet negatieve energie om in positieve energie en maakt creatief en vrolijk.

Opm: Is niet het zelfde als amber, maar in het engels heet het amber!

Bergkristal brengt concentratie en helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Werkt zuiverend en vitaliserend. Versterkt de kracht van andere stenen, immers samen met amethist en rozenkwarts vormt het de Gouden Driehoek, deze creëert een harmonische sfeer.  

Calciet (algemeen)zet aan tot algehele groei zowel lichamelijk, geestelijk en spiritueel. Het werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Lichamelijk stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem. Het stimuleert de calciumopname. Calciet is er in meerdere kleuren: blauw, geel, groen, rood, oranje. CALCIET GEEL simuleert wilskracht en geeft energie.

Carneool maakt standvastig, behulpzaam en trekt succes aan. Het bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. 

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op het vermogen om je goed te kunnen uiten. Het maakt ook sociaal, vrolijk, creatief, open, enthousiast. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten, zoals  tijdens examens. 

Chrysocolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Als men weinig energie heeft en zich futloos voelt, werkt het activerend, geeft het kracht en zet aan tot actie. Nerveus of gespannen, dan werkt de steen kalmerend en verlicht overprikkeldheid en stress. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. Chrysocolla zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie. Het absorbeert negatieve energie, reinigt en activeert de chakra’s. Het werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en krampopheffend. De steen werkt krampopheffend en ontspannend bij (pre)menstruale klachten.

Fluoriet bestaat uit de kleuren: paars, groen, blauw, geel en kleurloos. Fluoriet helpt te concentreren en stimuleert innovatie.

Goudsteen ( glas met daarin koper deeltjes, dat een glinsterend effect geeft. Het werd in eerste instantie gemaakt door alchemisten, die goud probeerden na te maken) Goudsteen geeft hoop, kracht en energie. Het bevordert een positieve kijk op het leven! Is er in bruin-rood, blauw en groen.

Granaat geeft kracht en energie, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde. Fysiek versnelt granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Brengt projecten op gang.

Hematiet werkt aardend en harmoniserend. Het geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect versterkt de wilskracht. Verbetert de concentratie en het geheugen. Goed om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen. Hematiet heeft een krachtige werking op het bloed en helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals bloedarmoede (stimuleert de opname van ijzer), aambeien en neusbloedingen. 

Het is een ijzeroxide en het belangrijkste ijzererts. Hematiet is licht magnetisch.

Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens. Howliet heeft een positieve werking op slaapproblemen en calciumtekort.

Het lijkt veel op magnesiet, maar kan hiervan onderscheiden worden, doordat de aders in magnesiet eerder grijs zijn en in howliet meer bruin of zwart. Blauw gekleurd howliet wordt soms als echte turkoois of turqureniet verkocht! Het verven van howliet beinvloedt de werking niet, zijn werking blijft even krachtig.

Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid. Het werkt in op het 4e chakra, het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert ook het creatief denken en de daadkracht om ideeën in praktijk te brengen. Jade wordt ook geassiocieerd met een lang leven. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Jade kan smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De steen is doorschijnend tot opaak.

Er zijn andere gesteente die als imitatie jade worden verkocht. Vaak wordt hier serpentijn voor gebruikt en soms verkocht onder de naam New Jade. 

Jaspis is er in de kleuren rood, bruin geel en groen. Jaspis is aardend en zorgt voor oplossingen voor praktische problemen. Het helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het bevordert ook organisatorische vaardigheden. 

Jaspis Dalmatiër helpt mensen die te rationeel zijn en die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, om meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het helpen depressie en nachtmerries te verminderen. Jaspis Dalmatiër is een sterk beschermende steen, die evenwichtiger maakt.

Koraal helpt bij bloedarmoede, hoge bloeddruk, ijzer tekort, steenpuisten en bij het krijgen van tanden bij baby's en kinderen. Het werkt bloedstelpend, bevordert borstvoeding en heeft een positieve invloed op de benen.

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen aura(energieveld) tegen negatieve energiëen en emoties van anderen en mensen die energie bij je wegnemen. De steen geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt o.a. ook de intuïtie en mediamieke gaven en stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. 

Lapis Lazuli is de steen van waarheid en evenwicht. Het stimuleert standvastigheid en moed. Lapis Lazuli helpt bij de communicatie en meditatie, geeft inzicht en een heldere geest.

Larimar zie Pectoliet

Lavasteen heeft de energie van vuur en aarde in . Aarde energie tempert een beetje de vuur energie. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet je aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om iets ook af te ronden. 

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling en andere bronnen van negatieve energie. Het brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder; vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Malachiet stimuleert gezonde en gelijkwaardige relaties. 

Maansteen heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie. Bevordert spirituelegroei vanuit verbondenheid. Zuivert het emotionele veld van de aura.  

Mookaiet is een variëteit van Jaspis en is geel, bruin of roodachtig van kleur. Het is aardend en zorgt voor oplossingen voor praktische problemen. Het helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het bevordert ook organisatorische vaardigheden. Mookaiet maakt ook avontuurlijk en flexibel. Zorgt voor innerlijke rust en balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert genezing van wonden en het immuunsysteem.

Mosagaat werkt aardend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt stabiliteit en rust. Mosagaat is heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte,  emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. Het helpt angsten, stress en zorgen loslaten en te ontspannen. Mosagaat versterkt  verbinding met de natuur en de aarde. 

Obsidiaan is een sterk inzichtgevende steen, stimuleert persoonlijke ontwikkeling.Het brengt de kern of oorzaak van dingen en verdrongen, weggestopte ervaringen en emoties naar boven. Het vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen en bevordert de doorstroming van energie. Obsidiaan kan zeer krachtig werken en kunnen gevoelige mensen beter kiezen voor een zachter werkende variant zoals apachetranen of sneeuwvlok obsidiaan.  Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Het kan ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.  

Obsidiaan, Sneewflok is een zacht werkende obsidiaan soort, bevordert innerlijke rust en vrede, zorgt voor balans in lichaam, geest en ziel. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. 

Opaliet geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je om je staande te houden in moeilijke situaties. De steen heeft een positieve werking op de longen. Het helpt je om goed geaard in een meditatieve houding te komen.  Opaliet verwamt en ontspant het lichaam. Het werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. 

Onyx geeft rust en schept afstand. Onyx versterkt zelfbeschouwing, stimuleert logisch denken en concentratie. Het geeft steun en kracht. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.

Paarlemoer/Abalone heeft een beschermende werking tegen negatieve krachten en zorgt voor een evenwichtige omgang met jezelf en anderen. Paarlemoer brengt diepe innerlijke rust , verzacht verdriet en verlicht angst.Het werkt inspirerend en is goed voor de intuïtie, zorgt voor de psychologische ontwikkeling en brengt nieuwe inzichten.

Parel stimuleert doorstroming en verandering. Brengt emotioneel evenwicht en geeft meer tolerantie. Helpt ons concentreren op de kern van het Ik: begrijpen wie we wel en niet zijn.

Pectoliet https://nl.wikipedia.org/wiki/Pectoliet  Larimar is een mineraal, een zeldzame variant van pectoliet, dat alleen wordt gevonden in de Dominicaanse Republiek. Pectoliet is altijd wit, behalve in zijn variatie Larimar. In Larimar is de calcium vervangen door kobalt, vandaar de blauwe kleur, die ook wel vulkanisch blauw wordt genoemd. Pectoliet is op meerdere plekken op aarde te vinden, maar Larimar komt alleen voor in de Dominicaanse republiek. Mede daarom wordt het in de volksmond ook wel Atlantissteen genoemd. Larimar is vernoemd naar de dochter van de ontdekker van de steen, Miguel Méndez, Larissa en het Spaanse woord mar = zee.

Larimar maakt je bewust van het feit dat jij je regie hebt over je eigen leven en gezondheid. Helpt om je grenzen te verleggen en maakt rustig bij nerveusiteit en heftige emoties. Het werkt helend op het lichaam. Ook wel Atlantissteen of Dolfijnsteen genoemd.

Peridoot maakt je zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen.., maar ook om schuldgevoelens, gewetensproblemen, obsessies en de negatieve invloeden van anderen. Het heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever. 

Rhodoniet is een krachtige genezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Het is ook een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen, die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Psychische wonden worden verzacht en de steen heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag. 

Robijn in Zoisiet is een spirituele en vitaliserende steen. De steen versterkt een gevoel van individualiteit maar ook van verbondenheid, bevordert creativiteit en stimuleert spirituele groei en wijsheid. Lichamelijk werkt robijn in zoisiet ontgiftend en geeft energie. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de geslachtsorganen, vruchtbaarheid, zwangerschap, hart, milt, slaapproblemen en vermindert verzuring.
Rozenkwarts stimuleert het hart open te staan voor gevoelens van liefde en vriendschap. Samen met bergkristal en amethist vormt het de Gouden Driehoek, deze creëert een harmonische sfeer.

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. 

Seleniet kan puur wit, oranje, bruin of groen van kleur zijn. Daar seleniet een gipskristal is is het belangrijk aanraking met water te voorkomen. Het lost dan namelijk op!

Serpentijn  wordt ook wel New Jade genoemd tegenwoordig, want soms verkoopt men het als zijnde Jade. Beschermt, brengt evenwicht en innerlijke rust. Het helpt negatieve energie en straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress. Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd. Spiritueel bevordert de steen spirituele vermogens en is zeer geschikt om een meditatie te ondersteunen. Het brengt het bloedsuikergehalte en het calcium- en magnesium gehalte in balans en remt overmatige verzuring, daardoor heeft het een positieve werking op diabetes and hypoglycemie. De steen heeft een positieve werking op problemen van de darmen, maag en nieren. Het kan menstruatiepijn en -krampen helpen verminderen.

Sodaliet verbetert contact en communicatie met anderen, stimuleert vrede en tevredenheid.

Tijgerijzer geeft energie en vitaliteit en is een goede steen om te dragen bij lichamelijke en geestelijke uitputting of energiegebrek. Het helpt om oplossingen te vinden op problemen. De steen bevordert creativiteit en artistieke vaardigheden.

Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen en het overzicht te bewaren en je doelen te bereiken. Tijgeroog geeft kracht, moed en zelfvertrouwen. Het bevordert rust, zowel fysiek als mentaal, en kalmeert bij een overprikkeld zenuwstelsel. En stimuleert contact met anderen. 

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. Het doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor wordt de aura gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht te staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Het heeft een positieve werking op mensen en dieren, maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.

Toermalijn is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Toermalijnkwarts is bergkristal met 'naalden' van zwarte toermalijn. Andere soorten toermalijn zijn: blauwe toermalijn (indigoliet), gele toermalijn, groene toermalijn, roze toermalijn (rubelliet), bruine toermalijn (draviet) en watermeloen toermalijn. 

Toermalijnkwarts bestaat uit zwarte toermalijn in bergkristal en verenigt de eigenschappen van deze twee steensoorten in zich. Aan de ene kant vertoont de steen de beschermende en aardende werking van toermalijn in combinatie met de zuiverende en reinigende werking van bergkristal. Daarnaast versterkt bergkristal ook nog eens de werking van de toermalijn naalden.

Roze met groene toermalijn (watermeloen toermalijn) werkt sterker op het hart en zet negatieve emoties en emotionele pijn om in positieve gevoelens en gedachten. Angst, stress, boosheid en verdriet maken plaats voor liefde, optimisme, geduld en compassie. Het is heel geschikt ter ondersteuning van depressie, trauma’s en angststoornissen. 

Zwarte toermalijn heeft de sterkst aardende en beschermende werking van alle toermalijnsoorten en beschermt tegen alle vormen van negatieve energie zoals elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en andere omgevingsinvloeden, tegen zwarte magie, voodoo en vervloekingen en tegen negatieve gedachten en zorgen. 

Turqouise is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het zorgt voor innerlijke rust, heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en liefde. Turqouise beschermt tegen negatieve energie, straling en invloeden van buitenaf. Het heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

Unakiet werkt aardend, kalmerend en  geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades. Het absorbeert elektromagnetische straling (van bijv. magnetrons, computer, tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt. Unakiet stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het heeft een positieve invloed op de geslachtsorganen, bevordert gewichtstoename als dit nodig is en stimuleert haargroei. 

Zirkonia aardt en beschermt, zorgt voor een connectie tussen het hogere en het aardse. Helpt om voornemens en dromen om te zetten in de praktijk.       

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

SIERADEN GRATIS VERZENDING in NL!

BOVEN DE € 50,00 GRATIS VERZENDING NL

Altijd op de hoogte zijn van aanbiedingen & acties? Meldt je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op Social Media!

Pssst...wel verder vertellen!

© 2014 - 2020 Heaven on Earth | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Meer info over cookies vind je ook in onze Privacy-Policy. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook, Instagram en Pinterest(Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, instagram en diverse andere social media websites. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we site Stichting Webwinkel Keur. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar onze Privacy Policy & Cookies op onze site.