Spirituele betekenissen van edelstenen en mineralen

 Reinigen & Opladen

Alle edelstenen en mineralen kunnen energetisch ontladen worden, door ze op één van deze stenen te leggen: Hematiet, zwarte Toermalijn en Toermalijn kwarts, Opaal en alle Obsidiaan soorten. Laat ze daar minimaal 3 uren op liggen. Zo worden ze veilig gereinigd. Ze kunnen ook gereinigd worden onder koud stromend water, maar dat zal ook net zolang moeten gebeuren. Dit is natuurlijk verspilling van water, en bij sieraden niet aan te raden! Bij edelsteentherapie hangers, zet men ze 's nachts in een klein glaasje water om te ontladen.

Sieraden (bijv. de Mala armbanden/powerbeads) kunnen goed gereinigd worden, door ze 's nachts op seleniet te leggen.

Seleniet mag niet met water worden gereinigd! Seleniet (engelensteen) is namelijk een zachte kalkachtige steen, die oplost in water. Ze kan het beste gereinigd worden, door de steen in de rook van witte salie te houden.

Eenmaal ontladen, moeten de stenen weer worden opgeladen. Bergkristal is dé steen om andere edelstenen en mineralen weer op te laden! Het opladen duurt minimaal 4 uren. 

Tip: Gouden Driehoek Amethist, bergkristal en rozenkwarts vormen samen de gouden driehoek, opdat ze samen een krachtige positieve energie geven. Leg de stenen te zamen bijv. op de vensterbank, hun energie straalt tot ± 3 à 4 meter rondom. Zo blijven negatieve energieën op afstand.

Aardbeienkwarts bevordert liefde, humor en vreugde, genieten van kleine dingen. Het helpt positieve affirmaties bekrachtigen en heeft een positieve uitwerking op het hart.

Abalone/Paarlemoer heeft een beschermende werking tegen negatieve krachten en zorgt voor een evenwichtige omgang met jezelf en anderen. Paarlemoer brengt diepe innerlijke rust , verzacht verdriet en verlicht angst.Het werkt inspirerend en is goed voor de intuïtie, zorgt voor de psychologische ontwikkeling en brengt nieuwe inzichten.

Agaat bevordert innerlijke rust en een kalme houding. Stimuleert geestelijke en spirituele groei door aanzetten tot zelfreflectie en objectiever te kijken naar alles. Beschermt de aura en geeft een veilig gevoel, daardoor een goede steen tijdens de zwangerschap (witte Agaat). Er zijn verschillende soorten Agaat, die elk nog hun eige  een specifieke krachten hebben. 

Amethist  geeft spirituele rust en brengt balans in alles. Het heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over (verslavend) gedrag dat schadelijk voor je kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je dan om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. 

Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts vormt het de Gouden Driehoek, deze creëert een harmonische sfeer.  

Aventerijn groen: brengt het hartchakra in balans en stimuleert spirituele groei en dankbaarheid voor wat je hebt. geel:  heeft een positieve werking op de darmen, de geslachtsorganen en seksualiteit.

Aqua Aura is een beschermende en geneeskrachtige steen met een sterke werking op de aura. De steen reinigt de aura en vermindert gaten in het energieveld (veroorzaakt door bijv. traumatische ervaring, psychische stoornis, verslaving). Aqua aura beschermt tegen negatieve energie en spirituele of psychische aanvallen. De steen bevordert zelfverwezenlijking door je innerlijke potentieel te versterken en belemmeringen te verminderen. Het activeer de keel chakra en versterkt het communiceren, het uiten van gevoelens en zelfexpressie. Aqua aura versterkt het immuunsysteem en de genezende eigenschappen van andere stenen.​

Barnsteen zet negatieve energie om in positieve energie en maakt creatief en vrolijk.

Opm: Is niet het zelfde als amber, maar in het engels heet het amber!

Bergkristal brengt concentratie en helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. Werkt zuiverend en vitaliserend. Versterkt de kracht van andere stenen, immers samen met amethist en rozenkwarts vormt het de Gouden Driehoek, deze creëert een harmonische sfeer.  

Calciet (algemeen)zet aan tot algehele groei zowel lichamelijk, geestelijk en spiritueel. Het werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Lichamelijk stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem. Het stimuleert de calciumopname. Calciet is er in meerdere kleuren: blauw, geel, groen, rood, oranje. CALCIET GEEL simuleert wilskracht en geeft energie.

Carneool maakt standvastig, behulpzaam en trekt succes aan. Het bevordert het vermogen om problemen snel en pragmatisch op te lossen. 

Fluoriet bestaat uit de kleuren: paars, groen, blauw, geel en kleurloos. Fluoriet helpt te concentreren en stimuleert innovatie.

Goudsteen ( glas met daarin koper deeltjes, dat een glinsterend effect geeft. Het werd in eerste instantie gemaakt door alchemisten, die goud probeerden na te maken) Goudsteen geeft hoop, kracht en energie. Het bevordert een positieve kijk op het leven! Is er in bruin-rood, blauw en groen.

Granaat geeft kracht en energie, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde. Fysiek versnelt granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Brengt projecten op gang.

Herkimer Diamant

Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens. Howliet heeft een positieve werking op slaapproblemen en calciumtekort.

Howliet is wit met grijze aders en opaak. Het lijkt veel op magnesiet, maar kan hiervan onderscheiden worden, doordat de aders in magnesiet eerder grijs zijn en in howliet meer bruin of zwart. Blauw gekleurd howliet wordt soms als echte turkoois of turqureniet verkocht! Het verven van howliet beinvloedt de werking niet, zijn werking blijft even krachtig.

Jade bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid. Het werkt in op het 4e chakra, het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert ook het creatief denken en de daadkracht om ideeën in praktijk te brengen. Jade wordt ook geassiocieerd met een lang leven. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Jade kan smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De steen is doorschijnend tot opaak.

Er zijn andere gesteente die als imitatie jade worden verkocht. Vaak wordt hier serpentijn voor gebruikt en soms verkocht onder de naam New Jade. 

Jaspis is er in de kleuren rood, bruin geel en groen. Jaspis is aardend en zorgt voor oplossingen voor praktische problemen. Het helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het bevordert ook organisatorische vaardigheden. 

Jaspis Dalmatiër helpt mensen die te rationeel zijn en die hun gedachten stroom niet kunnen stoppen, om meer tot rust te komen. Dalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het helpen depressie en nachtmerries te verminderen. Jaspis Dalmatiër is een sterk beschermende steen, die evenwichtiger maakt.

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen aura(energieveld) tegen negatieve energiëen en emoties van anderen en mensen die energie bij je wegnemen. De steen geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt o.a. ook de intuïtie en mediamieke gaven en stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. 

Lapis Lazuli is de steen van waarheid en evenwicht. Het stimuleert standvastigheid en moed. Lapis Lazuli helpt bij de communicatie en meditatie, geeft inzicht en een heldere geest.

Larimar zie Pectoliet

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling en andere bronnen van negatieve energie. Het brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder; vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Malachiet stimuleert gezonde en gelijkwaardige relaties. 

Maansteen heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie. Bevordert spirituelegroei vanuit verbondenheid. Zuivert het emotionele veld van de aura.  

Mookaiet is een variëteit van Jaspis en is geel, bruin of roodachtig van kleur. Het is aardend en zorgt voor oplossingen voor praktische problemen. Het helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het bevordert ook organisatorische vaardigheden. Mookaiet maakt ook avontuurlijk en flexibel. Zorgt voor innerlijke rust en balans. Mookaiet werkt bloedzuiverend en bevordert genezing van wonden en het immuunsysteem.

Mosagaat werkt aardend. De zachte en voedende energie van deze steen brengt stabiliteit en rust. Mosagaat is heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte,  emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. Het helpt angsten, stress en zorgen loslaten en te ontspannen.  Mosagaat versterkt  verbinding met de natuur en de aarde. 

Opaliet geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt je om je staande te houden in moeilijke situaties. De steen heeft een positieve werking op de longen. Het helpt je om goed geaard in een meditatieve houding te komen.  Opaliet verwamt en ontspant het lichaam. Het werkt verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. 

Onyx geeft rust en schept afstand. Onyx versterkt zelfbeschouwing, stimuleert logisch denken en concentratie. Het geeft steun en kracht. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden.

Paarlemoer/Abalone heeft een beschermende werking tegen negatieve krachten en zorgt voor een evenwichtige omgang met jezelf en anderen. Paarlemoer brengt diepe innerlijke rust , verzacht verdriet en verlicht angst.Het werkt inspirerend en is goed voor de intuïtie, zorgt voor de psychologische ontwikkeling en brengt nieuwe inzichten.

Parel stimuleert doorstroming en verandering. Brengt emotioneel evenwicht en geeft meer tolerantie. Helpt ons cocentreren op de kern van het Ik: begrijpen wie we wel en niet zijn.

Pectoliet https://nl.wikipedia.org/wiki/Pectoliet  Larimar is een mineraal, een zeldzame variant van pectoliet, dat alleen wordt gevonden in de Dominicaanse Republiek. Pectoliet is altijd wit, behalve in zijn variatie Larimar. In Larimar is de calcium vervangen door kobalt, vandaar de blauwe kleur, die ook wel vulkanisch blauw wordt genoemd. Pectoliet is op meerdere plekken op aarde te vinden, maar Larimar komt alleen voor in de Dominicaanse republiek. Mede daarom wordt het in de volksmond ook wel Atlantissteen genoemd. Larimar is vernoemd naar de dochter van de ontdekker van de steen, Miguel Méndez, Larissa en het Spaanse woord mar = zee.

Larimar maakt je bewust van het feit dat jij je regie hebt over je eigen leven en gezondheid. Helpt om je grenzen te verleggen en maakt rustig bij nerveusiteit en heftige emoties. Het werkt helend op het lichaam. Ook wel Atlantissteen of Dolfijnsteen genoemd.

Peridoot maakt je zelfstandig en assertief en helpt je je eigen weg te volgen.., maar ook om schuldgevoelens, gewetensproblemen, obsessies en de negatieve invloeden van anderen. Het heeft een activerend effect, stimuleert de stofwisseling en werkt sterk ontgiftend en stimulerend voor de lever. 

Rozenkwarts stimuleert het hart open te staan voor gevoelens van liefde en vriendschap. Samen met bergkristal en amethist vormt het de Gouden Driehoek, deze creëert een harmonische sfeer.

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. 

Seleniet kan puur wit, oranje, bruin of groen van kleur zijn. Daar seleniet een gipskristal is is het belangrijk aanraking met water te voorkomen. Het lost dan namelijk op!

Aanvullende eigenschappen van:

Groen seleniet versterkt je gevoel van eigenwaarde en heeft een goede invloed op de effecten van ouder worden.

Oranje seleniet is een goede steen om mee te aarden als je met engelen werkt. 

Serpentijn  wordt ook wel New Jade genoemd tegenwoordig, want soms verkoopt men het als zijnde Jade. Beschermt, brengt evenwicht en innerlijke rust. Het helpt negatieve energie en straling buiten houden. De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress. Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd. Spiritueel bevordert de steen spirituele vermogens en is zeer geschikt om een meditatie te ondersteunen. Het brengt het bloedsuikergehalte en het calcium- en magnesium gehalte in balans en remt overmatige verzuring, daardoor heeft het een positieve werking op diabetes and hypoglycemie. De steen heeft een positieve werking op problemen van de darmen, maag en nieren. Het kan menstruatiepijn en -krampen helpen verminderen.

Sodaliet verbetert contact en communicatie met anderen, stimuleert vrede en tevredenheid.

Tijgeroog beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen en het overzicht te bewaren en je doelen te bereiken. Tijgeroog geeft kracht, moed en zelfvertrouwen. Het bevordert rust, zowel fysiek als mentaal, en kalmeert bij een overprikkeld zenuwstelsel. En stimuleert contact met anderen. 

Toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Het is een zeer geschikte steen om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. Het doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve energie. Hierdoor wordt de aura gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je hierdoor in je kracht te staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen. Het heeft een positieve werking op mensen en dieren, maar ook op planten en bomen. De steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei.

Toermalijn is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans. Toermalijnkwarts is bergkristal met 'naalden' van zwarte toermalijn. Andere soorten toermalijn zijn: blauwe toermalijn (indigoliet), gele toermalijn, groene toermalijn, roze toermalijn (rubelliet), bruine toermalijn (draviet) en watermeloen toermalijn. 

Toermalijnkwarts bestaat uit zwarte toermalijn in bergkristal en verenigt de eigenschappen van deze twee steensoorten in zich. Aan de ene kant vertoont de steen de beschermende en aardende werking van toermalijn in combinatie met de zuiverende en reinigende werking van bergkristal. Daarnaast versterkt bergkristal ook nog eens de werking van de toermalijn naalden.

Roze met groene toermalijn (watermeloen toermalijn) werkt sterker op het hart en zet negatieve emoties en emotionele pijn om in positieve gevoelens en gedachten. Angst, stress, boosheid en verdriet maken plaats voor liefde, optimisme, geduld en compassie. Het is heel geschikt ter ondersteuning van depressie, trauma’s en angststoornissen. 

Zwarte toermalijn heeft de sterkst aardende en beschermende werking van alle toermalijnsoorten en beschermt tegen alle vormen van negatieve energie zoals elektromagnetische straling van mobiele telefoons, laptops, computers en andere apparaten en andere omgevingsinvloeden, tegen zwarte magie, voodoo en vervloekingen en tegen negatieve gedachten en zorgen. 

Turqouise is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het zorgt voor innerlijke rust, heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en liefde. Turqouise beschermt tegen negatieve energie, straling en invloeden van buitenaf. Het heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.

Unakiet werkt aardend, kalmerend en  geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades. Het absorbeert elektromagnetische straling (van bijv. magnetrons, computer, tv) als deze bij een apparaat geplaatst wordt. Unakiet stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het heeft een positieve invloed op de geslachtsorganen, bevordert gewichtstoename als dit nodig is en stimuleert haargroei. 

Zirkonia aardt en beschermt, zorgt voor een connectie tussen het hogere en het aardse. Helpt om voornemens en dromen om te zetten in de praktijk.

Info Orgonite

Orgonite is een krachtige energie omzetter. Het werkt perfect tegen de straling gegenereerd door mobiele draadloze netwerken (electrosmog) en negatieve energie. Het zorgt voor een continue stroom positieve energie, die het psychisch en lichamelijk welbevinden ondersteunt. Door de hoge trillingsfrequentie van de orgonite wordt uw eigen trillingsfrequentie ook verhoogd. 

Orgone beteken levensenergie, Chi, Ether en Prana. Het bestaat uit een combinatie van kristallen, hars en metalen. In het bijzonder bevat het Herkimer diamant kristal die helpt bij het reinigen van elektromagnetische straling. Het reinigt en balanceert energie en harmoniseert de Chi in en om ons heen. Daarnaast zet orgone negatieve energieën om in positieve energie en is effectief tegen negatieve aardstralen, spin-inversie en elektrosmog.  Orgonite is speciaal gemaakt om je energieveld (aura) te balanceren.  

Orgonite is een middel om uw omgeving te zuiveren van negatieve energie. De negatieve energie kan komen door electrische apparaten en electrosmog maar ook door negatieve emoties. Voortdurend trekt de orgonite de negatieve energie aan om het direct te transformeren tot positieve energie. Daarom werkt orgonite zo krachtig, het transformeert energie naar een hoger niveau waardoor zowel mens, dier en de natuur zich prettiger voelen.


Markasiet vindt u soms ook in onze sieraden, meer info Markasiet klik hier!

                                 De gouden driehoek              

Onderstreepte woorden verwijzen naar product of pagina in onze webwinkel of informatie op internet.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

© 2014 - 2018 Heaven on Earth | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij uw bezoek aan een website naar uw computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat u bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om uw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren te herhalen waardoor u tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website u met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra u uw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in uw winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kunt u geen producten bestellen of in uw winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of u ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe u de website gebruikt en hoe u ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via uw browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.